Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Charlotte

4 tips als de drukmeter van je Sage pistonmachine niet werkt

Doet de drukmeter van je Sage pistonmachine het niet meer? De drukmeter, die noemen we ook wel de manometer, is erg belangrijk tijdens het koffiezetten. Zo bouwt de espressomachine druk op en stroomt jouw espresso met een smeuïge cremalaag uit het apparaat. We leggen in 4 tips het jou stap voor stap uit.

4 tips voor als de drukmeter niet werkt

4 tips voor de drukmeter

Met deze 4 tips zorg jij ervoor dat de drukmeter van je Sage pistonmachine het weer doet. Werkt de manometer hierna nog steeds niet? Dan is hij helaas kapot. Neem dan contact op met de klantenservice.

We lopen deze tips met je door:

  • Tip 1. Test of de machine druk opbouwt.
  • Tip 2. Gebruik verse koffiebonen.
  • Tip 3. Pas de maalgraad aan.
  • Tip 4. Gebruik de juiste dosering en duw deze recht aan.

Tip 1: test of de machine druk opbouwt

Druk opbouwen

Test eerst of de machine in ieder geval druk opbouwt. Je gebruikt hiervoor de rubberen schijf die je bij de machine meegeleverd krijgt. Deze plaats je in het dubbelwandige filterbakje voor 1 espresso. Zet een shot espresso zonder koffie. Als de naald van de drukmeter beweegt, werkt de manometer. Beweegt de manometer niet? Dan bouwt de machine geen druk meer op. Dan raden we aan dat je contact opneemt met de klantenservice.

Tip 2: gebruik verse koffiebonen

Verse koffiebonen gebruiken

Als je oude koffiebonen gebruikt, dan is de oplosbaarheid van de koffie heel groot. Zo loopt het water te makkelijk door de koffie heen. Zo bouwt de machine geen tegendruk op. Verse koffiebonen zijn belangrijk voor het koffiezetten. Bekijk daarom altijd de 'geroosterd op' datum of de 'ten minste houdbaar tot' datum. Zo weet je wanneer de bonen zijn geroosterd en niet tot wanneer ze goed zijn. Als je kwalitatief goede koffiebonen in je koffiezetapparaat doet, gaat je bonenmaler het langst mee. Wanneer koffiebonen juist geselecteerd zijn, vind je niet zomaar een rotte of een te harde koffieboon terug.

Tip 3: pas de maalgraad aan

Maalgraad aanpassen

Misschien is de maalgraad van je gemalen koffie te grof. Als de gemalen koffie grof is, bouwt de machine te weinig druk op. Zo gaat het water gemakkelijker door de koffie. Als je de maalgraad fijner zet, werkt de machine harder en bouwt hij meer druk op. Zo gaat het water met meer druk door de gemalen koffie. Zo is de koffie veel minder waterig en krijg je ook een duidelijke cremalaag.

Tip 4: gebruik de juiste dosering en duw deze recht aan

Juiste dosering gebruiken en aanduwen

Als laatste tip is het belangrijk dat je de juiste dosering gebruikt in je filterdrager. Zorg ervoor dat er niet te veel of te weinig gemalen koffie in je filterdrager zit. Je stelt op de pistonmachine in hoeveel gemalen koffie eruit moet komen. De kans is groot dat je te weinig gemalen koffie gebruikt. Dan raden we aan dat je extra koffie maalt. Hierna is het belangrijk dat je de koffie gelijkmatig aandrukt,. Dit noemen we ook wel tampen. Als je de koffie recht tampt, stroomt het water gelijkmatig over de koffie. Zorg ervoor dat je filterdrager zo recht mogelijk staat. Tamp dan tot wanneer je tegendruk voelt.

Charlotte
Artikel van:
Charlotte Koffiemachine specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.