Hoe deel je jouw koelkast het beste in?
Aan de slag met het indelen van je koelkast
Met de onderstaande tips vind je snel de juiste indeling voor je koelkast.
- Tip 1. Leg potten en salades boven in de koelkast
- Tip 2. Bewaar restjes in het midden van de koelkast
- Tip 3. Bewaar vlees en groente onder in de koelkast
- Tip 4. Leg mayonaise en medicatie in de koelkastdeur
Tip 1: leg potten en salades boven in de koelkast
Op de bovenste plank is het zo’n 6 graden Celsius. Dit is perfect voor broodsalades en producten in geopende potten, bijvoorbeeld gedroogde tomaten. Het is ook een goede plek om je frisdrank en bier te bewaren, bijvoorbeeld in een flessenrek.
Tip 2: bewaar restjes in het midden van de koelkast
Op de middelste planken van de koelkast is het tussen de 4 en 6 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor sauzen, kaas, de restjes van gisteren en eieren.
Tip 3: bewaar vlees en groente onder in de koelkast
Onder in de koelkast is het het koudst, namelijk zo’n 4 graden Celsius. Met deze temperatuur bewaar je vlees en vis het beste. In de onderste groentelades leg je je groente en fruit.
Tip 4: leg mayonaise en medicatie in de koelkastdeur
Tot slot hebben we nog de koelkastdeur. Dit is de warmste plek van je koelkast. Bovenin bewaar je het beste de boter en medicatie, daarna je dressing en mayonaise. Onder in de deur leg je de zuivel neer, zoals melk, yoghurt en slagroom.