Wat zijn de voor- en nadelen van een No Frost diepvriezer?
Wat is No Frost?
Een diepvriezer met No Frost voert vocht af via luchtcirculatie. Hierdoor blijft de lucht droger en ontstaat er geen ijsvorming. Op deze manier ontdooit en verdampt het apparaat het ijs regelmatig. De ventilator blaast de koude droge lucht terug de vriesruimte in. Zo ontstaat er geen ijslaagje aan de binnenkant van de diepvriezer of op producten.
Voordeel: nooit meer ontdooien
Voordeel: verse producten
Wanneer je boodschappen in een diepvriezer met ijsvorming legt, ontstaat hier na een tijdje ijskristallen op. Deze veranderen de smaak en structuur van je diepvriesproducten. Zo verandert je roomijs van romig naar ijzig en waterig. Door No Frost heb jij hier geen last van en geniet je van je bak ijs.
Voordeel: gemak
Door ijsvorming vriezen de lades na een tijdje vast. Daarnaast vormt ijs op de verpakkingen of blijven ze aan de achterwand plakken. Dankzij No Frost heb je hier geen last meer van. Je trekt lades gemakkelijk naar je toe en ziet gemakkelijk wat je nodig hebt. Wel zo gemakkelijk.
Nadeel: iets duurder in aanschaf
Door de techniek betaal je iets meer voor een No Frost diepvriezer, gemiddeld € 82,- meer. Vind jij No Frost deze meerprijs niet waard? Er zijn ook diepvriezers met Low Frost. Deze modellen ontdooi je 1 á 2 keer per jaar.