Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Rowan

Vergelijk de AEG 9000 met de AEG 8000 wasmachine

Je zoekt een AEG wasmachine met extra veel gebruiksgemak, waarmee je veel wast en energie bespaart. Dan komt je uit bij een AEG 9000 serie AbsoluteCare of 8000 serie PowerCare. Wil je de meest zuinige en uitgebreide wasmachine? Ga dan voor de 9000 serie AbsoluteCare. In dit artikel lees je wat de verschillen tussen beide series zijn.

Belangrijkste verschillen tussen AEG 9000 en 8000

AEG 9000 serie AEG 8000 serie
AbsoluteCare (kleurbehoud) Ja Nee
PowerCare (schonere was) Ja (in 49 minuten) Ja (in 59 minuten)
ProSteam (minder kreukels) Ja Ja
ProSense (beladingssensor) Ja Ja
Energieklasse voorlader A-30% A-20%
Vulgewicht 8 kg 8 - 9 kg

Verschil in gebruiksgemak

AEG AbsoluteCare wasmachine

AEG 9000 AbsoluteCare: kleurbehoud en schonere was

Behalve PowerCare voor een schonere was beschik je met de 9000 serie over AbsoluteCare technologie. De wasmachine heeft een zoutvakje waarmee je het water onthardt met onthardingszout. Je wasgoed blijft langer zacht en behoudt beter zijn kleur, doordat je schadelijke stoffen uit het water filtert. De 9000 serie AbsoluteCare houdt je was extra lang mooi en wast een halfvolle trommel in 49 minuten schoon.

AEG PowerCare wasmachine

AEG 8000 PowerCare: schonere was

Met een wasmachine van de 8000 serie beschik je over PowerCare. Je hebt met deze techniek een nog schonere was, doordat het wasmiddel vooraf oplost in water en zich gelijkmatig over je was verspreidt. Zo was je ook op een lage temperatuur schoon en blijft je kleding langer mooi. Je hebt in 59 minuten een halfvolle trommel schone was. Wat deze serie niet heeft is AbsoluteCare technologie voor meer kleurbehoud. De 9000 serie heeft deze techniek wel.

Verschil in energieklasse

Energielabel AEG 9000 serie wasmachine

AEG 9000 serie: energieklasse A-30%

Als je op zoek bent naar de zuinigste wasmachine van alle series, kom je bij de 9000 serie AbsoluteCare uit. Deze wasautomaat bespaart met energieklasse A-30% tot € 310,- op je energiekosten over de gemiddelde levensduur. We berekenen dit op basis van 220 wasbeurten per jaar. Je bespaart niet alleen veel op je energiekosten, maar draagt ook bij aan een duurzamer milieu, doordat je minder water en energie verbruikt.

Energielabel AEG 8000 serie wasmachine

AEG 8000 serie: energieklasse A tot A-20%

Een wasmachine van de 8000 serie PowerCare heeft energieklasse A tot A-20%. Met energieklasse A-20% bespaar je tot € 270,- op je energiekosten over de gemiddelde levensduur. Hoewel je iets minder bespaart dan de 9000 serie AbsoluteCare, was je met de 8000 serie PowerCare alsnog heel energiezuinig schoon.

Verschil in vulgewicht

Vulgewicht AEG wasmachine 9000 serie

AEG 9000 serie: alleen 8 kilogram

Een wasmachine van de 9000 serie AbsoluteCare is momenteel alleen beschikbaar met een vulgewicht van 8 kilogram. Je wast hiermee kleine en middelgrote ladingen van 2 of 3 personen. Het apparaat is ook geschikt als je een klein gezin hebt. Als je minder wast, past de ProSense beladingssensor de wastijd aan op de hoeveelheid kleding.

Vulgewicht AEG wasmachine 8000 serie

AEG 8000 serie: keuze uit 8 of 9 kilogram

Een wasmachine van de 8000 serie PowerCare is beschikbaar met een vulgewicht van 8 of 9 kilogram. Met 8 kilo was je kleine en middelgrote ladingen was van 2 of 3 personen. Een wasmachine met een trommel van 9 kilo is geschikt voor grote ladingen was. Denk bijvoorbeeld aan een lading beddengoed. Door de ProSense sensor draai je ook zuinig een kleine was.

Rowan
Artikel van:
Rowan Wasmachine specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.