Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Julia

Huawei Watch GT 3 vs Watch 3 vs Watch Fit 2021

De Huawei Watch GT 3 is de opvolger van de Huawei Watch 3. Deze smartwatches lijken misschien op elkaar, maar hebben wel wat verschillen. Zo ben je met de Watch 3 altijd bereikbaar. De GT 3 is ideaal om je gezondheid en sportprestaties nauwkeurig te meten. De Huawei Watch Fit doet dit ook, maar heeft wel minder smartfuncties. In dit artikel leggen we je alle verschillen en overeenkomsten uit.

Nieuw: Huawei Watch GT5 en GT 5 Pro

In 2024 lanceerde Huawei een nieuwe generatie van hun GT smartwatches: de GT5 en GT5 Pro. Deze nieuwe smartwatches zijn sneller en hebben meer functies dan hun voorgangers. De GT3, Watch 3 en Fit 2021 zijn hierdoor niet of minder goed verkrijgbaar.

Vergelijking Huawei Watch GT 3, Huawei Watch 3 en Huawei Watch Fit 2021

Design

huawei watch 3 vs gt3

Watch GT 3: lichtgewicht

Bekijk je meldingen op op het heldere AMOLED scherm. Je scrolt door het horloge via het touchscreen of met de draairing. Dit horloge is lichter dan de Huawei Watch 3. De GT 3 is beschikbaar in een Classic, Elite, Active en Elegant versie. Deze horloges hebben dezelfde specificaties, alleen een ander uiterlijk. Kies een 42 of 46 millimeter Huawei Watch GT 3.

huawei gt3 vs gt3 pro

Watch 3: zwaarder

De Huawei Watch 3 is iets groter dan de Huawei Watch GT 3. Hierdoor is hij ook zwaarder dan de GT 3. Net als de GT 3 heeft hij een rond AMOLED scherm en een draairing. Je hebt verschillende uitvoeringen, namelijk een Elite, Active en Classic versie. Het enige verschil tussen deze horloges is het uiterlijk. De Watch 3 is beschikbaar in een 46 of 49 millimeter variant.

huawei, smartwatch, watch3, watch 3, fast track, watch gt

Watch Fit: vierkant scherm

In tegenstelling tot de Watch 3 en GT 3 heeft de Huawei Watch Fit 2021 een vierkant scherm. Hierdoor lijkt hij minder op een horloge, maar meer op een activity tracker. Het horloge is licht, dus ideaal om mee te sporten. De Fit heeft geen draairing, je veegt dus over het heldere AMOLED touchscreen. De Fit is er in één formaat, 46 millimeter hoog.

Sportfuncties

Huaweu watch gt3

Watch GT 3: nauwkeurige gps

De Huawei Watch GT 3 gebruikt 5 systemen om je locatie te bepalen en te tracken. Hierdoor is de gps functie erg nauwkeurig. Het horloge heeft een ingebouwde gps sensor. Hierdoor laat je jouw smartphone dus thuis tijdens een hardloopsessie. De AI running coach maakt een op maat gemaakt hardloopschema voor je. Hierdoor train je op een manier die precies bij jouw lichaam past. Naast hardlopen, kies je uit meer dan 100 andere sportprofielen. Met de VO2 max meting krijg je inzicht in je conditie.

Huawei watch3

Watch 3: VO2 Max functie

De Huawei Watch 3 maakt gebruik van 4 systemen om je positie te bepalen. Hierdoor is de gps nog steeds nauwkeurig, alleen iets minder dan bij de GT 3. Je kiest op de Huawei Watch uit meer dan 100 sportprofielen. Zo houd jij je hardloopsessie, yoga work-out of gewichtstraining bij. Ook met de Huawei Watch 3 hou je je conditie in de gaten. Met de VO2 max meting zie je hoeveel zuurstof je lichaam opneemt: hoe meer zuurstof, hoe beter je conditie.

watch gt3 pro

Watch Fit: meer dan 90 workouts

De Huawei Watch Fit bepaalt je locatie iets minder precies.. Dit horloge gebruikt 3 systemen, namelijk GLONASS, GPS en Galileo. Je kiest op de Watch Fit uit 96 sportprofielen, zoals zwemmen, rennen en fietsen. Ook deze smartwatch meet je bloedsaturatie met de VO2 max-meting. Je bekijkt op het horloge demonstraties van bepaalde sportoefeningen, zo weet je zeker dat je je sit-up goed uitvoert.

Gezondheidsfuncties

Watch GT 3: verbeterde hartslagmeter

De Huawei Watch GT 3 meet je hartslag nauwkeurig doordat het de nieuwste technologie heeft. Het horloge heeft meer sensoren op je pols, en is daardoor preciezer. Je houdt ook je slaap, stress en stappen bij met deze smartwatch. Je bekijkt al je gegevens en verbetertips in de Huawei Health App. Ook meet het horloge de hele dag de hoeveelheid zuurstof in je bloed.

Watch 3: hele dag SpO2 meting

Doordat de Huawei Watch 3 de hele dag de hoeveelheid zuurstof in je bloed meet, krijg je een beeld van je gezondheid. Een tekort aan zuurstof kan klachten geven. De Huawei Watch 3 meet dit - net als de Fit en GT 3 - met een SpO2 meting. Met dit horloge hou je ook je gezondheidsgegevens bij. Denk aan je hartslag, slaapritme, stress niveau en het aantal stappen.

Watch Fit: meet de hele dag je hartslag

De Huawei Watch Fit 2021 heeft net een oudere versie hartslagmeter dan de Watch 3, daardoor is hij wat minder nauwkeurig. Wel meet hij ook de hele dag je hartslag. Zo hou je goed je gezondheid in de gaten. Ook meet je andere gezondheidsgegevens met de Fit. Zo weet je onder andere of je gestrest bent, goed hebt geslapen en hoeveel stappen je hebt gezet.

Smartfuncties

Watch GT 3: bel via het horloge

Neem je smartphone op met de Watch GT 3. Zo hoef je niet eerst in je tas te zoeken naar je smartphone om een oproep aan te nemen. Via de Huawei App Gallery download je apps. Zo richt je de smartwatch zo in dat hij aan jouw wensen voldoet. Ook heeft het horloge een zelfstandige muziekspeler. Hier zet je je eigen mp3's op.

Watch 3: overal verbonden

De Huawei Watch 3 heeft als enige van deze 3 horloges een eSim. Je stopt een simkaart (eSim) in het horloge, waardoor je altijd bereikbaar bent. Zo laat je je smartphone gewoon thuis als je de deur uitgaat. Let wel even op of je mobiele provider een eSim abonnement aanbiedt. Net als de Watch GT 3 neem je ook je inkomende oproepen aan met dit horloge. Ook download je apps en luister je muziek met de Watch 3.

Watch Fit: bekijk je berichten

Op de Huawei Watch Fit zie je je inkomende meldingen. Zo zie je bijvoorbeeld je berichtjes, maar ook je agendameldingen. Hierdoor ben jij altijd op de hoogte. Op de Huawei Watch Fit bekijk je alleen je berichten. Je kunt geen antwoord versturen of de oproep aannemen. Wanneer je tijdens het sporten muziek wil luisteren, moet je je smartphone meenemen. Dit horloge heeft namelijk geen zelfstandige muziekspeler. Je zet geen eigen gedownloade apps op dit horloge.

Batterij

Watch GT 3: 14 dagen

De grote editie van de Watch GT 3 gaat bij standaard gebruik 2 weken mee. De kleine ruim een week. Dit is dus een hele lange batterijduur. Je hoeft het horloge niet vaak op te laden.

Watch 3: 3 dagen

Bij normaal gebruik gaat deze smartwatch, 3 dagen mee. Dit is een stuk korter dan de GT 3 en Fit. Je moet het horloge dus een stuk vaker opladen.

Watch Fit: 10 dagen batterijduur

De Huawei Watch Fit gaat 10 dagen mee bij gemiddeld gebruik. Zo meet je dus continu je gezondheid en sportprestaties.

Conclusie

De Huawei Watch GT 3 en Watch 3 zijn smartwatches waarmee je jouw berichten bekijkt, je gezondheid bijhoudt en je sportprestaties meet. De GT 3 heeft de nieuwste technieken, zoals de nieuwste hartslagmeter en betere gps. Ook is de lange batterijduur een groot voordeel van de GT 3. Daartegenover staat dat de Watch 3 een eSim heeft. Hiermee ben je altijd bereikbaar, ook wanneer je je smartphone thuislaat. De Huawei Watch Fit is prima om je activiteiten te tracken, maar het is geen alleskunner smartwatch zoals de Watch 3 en GT 3.

Julia
Artikel van:
Julia Smartwatch specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.