Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Nina

Vergelijk de LG QNED866 met de LG QNED816 (2023)

Op het eerste gezicht zien de LG QNED866 en de LG QNED816 er hetzelfde uit. Met deze strak vormgegeven televisies kijk je naar een hoge 4K beeldkwaliteit. Toch verschillen onder andere het type local dimming en de geluidskwaliteit. Ben je benieuwd welke televisie bij jou past? In dit artikel lichten we alle verschillen en overeenkomsten uit.

Bekijk de LG QNED866 en de LG QNED816

Vergelijk de LG QNED816 en de LG QNED866

QNED866 QNED816
Schermtype LED-LCD LED-LCD
Scherpte 4K (UHD) 4K (UHD)
Kleurdiepte 1 miljard kleuren (10 bit) 1 miljard kleuren (10 bit)
Local dimming Mini-led Edge lit
Verversingssnelheid 100 Hz 50 Hz
Vermogen speakers 40 watt 20 watt

Local dimming

LG QNED866 mini led local dimming

LG QNED866: mini-led

De LG QNED866 gebruikt min-led technologie. Dit betekent dat kleine lampjes achter het scherm individueel oplichten en dimmen. Hierdoor is het verschil tussen donkere en lichte delen van het scherm groot. Dit levert een krachtig contrast op. Er ontstaan geen vervormingen rondom lichte delen van het scherm. Ook zien kleuren er puur en helder uit. Net als de meeste schermen met mini-led local dimming, is dit scherm wat dikker dan schermen met andere soorten local dimming. De 55 inch versie van de LD QNED866 is 4,55 centimeter dik.

LG QNED816 edge lit local dimming

LG QNED816: edge lit

Door de edge lit local dimming is het scherm van de LG QNED816 slanker. Het scherm van de 55 inch variant is 2,97 centimeter dik. Hierdoor ziet hij er strakker uit. Bij edge lit local dimming verlichten lampen aan de randen van het scherm het beeld. Er zitten geen lampen in het midden van het scherm. Daarom schijnen de lampen extra fel om het midden van het scherm te verlichten. Hierdoor ontstaan soms vervormingen, zoals te lichte plekken aan de randen van het scherm.

Beeldkwaliteit

LG QNED866: beeldkwaliteit

LG QNED866: 100 Hz

Dankzij de hoge 100 Hz verversingssnelheid is de LG QNED866 geschikt voor actiefilms en gamen. Dit betekent dat de televisie 100 frames per seconde toont. Door een hoge verversingssnelheid zien snelle acties er vloeiend uit. Dat is vooral handig als je veel sportwedstrijden of actiefilms kijkt. Ook tijdens het gamen haperen je acties hierdoor minder.

LG QNED816: beeldkwaliteit

LG QNED816: 50 Hz

De LG QNED816 heeft een maximale verversingssnelheid van 50 Hz. Hierdoor worden beelden minder vloeiend weergegeven dan op de QNED866. Als je vooral talkshows en comedy films kijkt, is dit geen probleem. Deze beelden zien er normaal uit. Tijdens een actiefilm of game merk je misschien dat het beeld soms hapert.

Geluid

LG QNED866: geluid en subwoofer

LG QNED866: 40 watt

De speakers van de QNED866 hebben een totaal uitgangsvermogen van 40 watt. Dit zorgt voor een krachtig, duidelijk geluid. Je kunt stemmen goed verstaan, bijvoorbeeld tijdens een talkshow. De televisie heeft geen ingebouwde subwoofer. Lage tonen klinken hierdoor minder realistisch. Voor een meeslepende geluidservaring raden we een soundbar aan. Hiermee creƫer je een kamervullend geluid.

LG QNED816: geluid en subwoofer

LG QNED816: 20 watt

Door het maximale uitgangsvermogen van 20 watt, is het geluid van de QNED816 minder krachtig. Als je verder bij de televisie vandaan zit, versta je het lastig. Bij deze televisie raden we daarom altijd een soundbar aan. Hierdoor versta je zowel hoge als lage tonen beter. Als je een film kijkt, zorgt dit voor een realistische geluidservaring.

Ontwerp

LG QNED866: ontwerp

LG QNED866: compacte voet

De LG QNED866 heeft een compacte voet in het midden van het scherm. Hierdoor valt hij bijna niet op. Je zet de televisie wat hoger op de voet als je een soundbar voor het scherm plaatst. Zo staat de soundbar niet voor het beeld. De QNED866 is in 4 maten beschikbaar: 55 inch, 65 inch, 75 inch en 86 inch.

LG QNED816: dun ontwerp

LG QNED816: compacte voet, ook in 50 inch beschikbaar

Het ontwerp van de QNED816 is hetzelfde als dat van de QNED866. Ook deze televisie heeft een compacte, smalle voet in het midden van het scherm. Van de QNED816 is een extra formaat beschikbaar, namelijk een 50 inch variant. Je plaatst deze gemakkelijk in een kleinere ruimte. Verder kies je uit dezelfde 4 maten als bij de QNED866.

Conclusie

De LQ QNED866 en de LG QNED816 lijken veel op elkaar. Je geniet met deze televisies allebei van haarscherp beeld en een strak ontwerp. Wil je vloeiende actiefilms of sport kijken in de hoogste beeldkwaliteit? Dan kies je voor de QNED866. Dankzij de mini-led verlichting hebben je beelden op deze televisie een groter contrast. Als je een televisie zoekt die ook in een kleinere ruimte past, dan is de QNED816 geschikt voor jou. Dit model is ook beschikbaar als 50 inch variant.

Nina
Artikel van:
Nina Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.