Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Manon

Vergelijk de DJI Avata met de DJI FPV

Met de DJI Avata heeft DJI een tweede racing drone uitgebracht. De andere racing drone is de DJI FPV. Beide drones hebben een hoge snelheid en filmen in 4K resolutie. Toch zijn er grote verschillen, waaronder het ontwerp en gewicht. Door het verschil in gewicht, heb je voor beide drones een andere cursus nodig. Lees hier welke.

Vergelijking DJI Avata en DJI FPV

Vergelijking DJI Avata en DJI FPV

DJI Avata Smart Combo DJI FPV Combo
Maximale snelheid 97,2 kilometer per uur 140 kilometer per uur
Videoresolutie 4K, 60 fps 4K, 60 fps
Vliegduur 18 minuten 20 minuten
VR bril meegeleverd Ja Ja
Beeldsensor 1/1.7 inch 1/2.3 inch
Gewicht 410 gram 795 gram
Cursus Basic Light Basic
Positie obstakeldetectie Onderkant Voorkant, achterkant & onderkant

Ontwerp

DJI Avata propeller guards

DJI Avata: propeller guards

De DJI Avata is een compactere drone dan de FPV. Hij weegt 410 gram, waardoor je genoeg hebt aan een basic light cursus. Door het compacte ontwerp neem je hem gemakkelijk mee op reis. Het nadeel is dat de drone niet inklapbaar is. Rondom de propellers zitten beschermers. Dankzij deze beschermers en het compacte formaat vlieg je met deze drone binnen of op plekken met veel obstakels. Hierbij is het belangrijk dat je jouw eigen veiligheid en die van anderen in de gaten houdt.

DJI FPV ontwerp

DJI FPV: geen propeller guards

Voor de DJI FPV heb je een basic cursus nodig, omdat hij meer dan 500 gram weegt. Het model is groter en zwaarder dan de Avata en heeft geen propeller beschermers. Hierdoor is hij niet geschikt om binnen te vliegen. Als je buiten vliegt met de FPV, is de veiligheid natuurlijk ook belangrijk. De propellers van de FPV staan schuin naar binnen, waardoor je ze in de camera ziet. Door de speciale stand van de propellers maak je nauwkeurigere bewegingen.

Snelheid in verschillende vliegmodi

DJI Avata snelheid

DJI Avata: 97,2 kilometer per uur

Met de DJI Avata vlieg je maximaal 97,2 kilometer per uur. Je haalt deze snelheid in de manual modus en met perfecte weersomstandigheden. Staat er bijvoorbeeld te veel wind, dan gaat de snelheid achteruit. In manual mode vlieg je recht omhoog en naar beneden, over de kop. Je maakt superscherpe bewegingen. Naast de manual modus heeft de drone een normal en sport mode. Normal mode is het langzaamst en de sport mode zit ertussenin.

DJI FPV snelheid

DJI FPV: 140 kilometer per uur

In de ideale weersomstandigheden heeft de DJI FPV een maximale snelheid van 140 kilometer per uur. Dit komt onder andere door het aerodynamische ontwerp. Net als de DJI Avata heeft de FPV 3 verschillende vliegmodi: manual, sport en normal. Manual modus geeft je de meeste vrijheid tijdens het vliegen. Je maakt scherpe bewegingen en vliegt over de kop. De normal modus lijkt qua vliegstijl op traditionele drones. In deze modus vlieg je langzamer en neem je vloeiende beelden op.

Beeldkwaliteit

DJI Avata beeldkwaliteit

DJI Avata: 1/1.7 inch sensor

De camera van de DJI Avata heeft een 1/1.7 inch sensor. Deze sensor is groter dan gemiddeld, waardoor je scherpe en gedetailleerde beelden opneemt. Je filmt in 4K resolutie met 60 frames per seconde. Deze beelden zien er vloeiend uit. In full hd film je met maximaal 120 frames per seconde. Deze beelden vertraag je tot slow motion video's. De beeldstabilisatie vermindert bewegingsonscherpte. Daarnaast stel je HorizonSteady in, zodat de camera de horizon recht houdt.

DJI FPV beeldkwaliteit

DJI FPV: 1/2.3 inch sensor

Met de DJI FPV film je ook in 4K resolutie met 60 frames per seconde en in full hd met 120 frames per seconde. Deze beelden zien er vloeiend uit. In de FPV zit een kleinere sensor dan in de Avata. Hierdoor is hij wat minder lichtsterk. Daarnaast zie je de propellers van de FPV in beeld, waardoor je het beeld moet croppen als je de propellers niet wilt zien in je video's.

Conclusie

Beide drones zijn enorm snel en daardoor vallen ze onder de racing drones. Hierbij staat de vliegervaring centraal. Het grootste verschil zit in het ontwerp. De DJI Avata is compacter en heeft propeller guards, waardoor je hem binnen gebruikt. Door het lage gewicht heb je hiervoor een basic light cursus nodig. De FPV heeft een hogere maximumsnelheid en is zwaarder. Je hebt daardoor een basic cursus nodig. Met beide drones film je in 4K resolutie met 60 fps.

Manon
Artikel van:
Manon Drone specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.