Specialisten review van de DJI Mini 3
DJI Mini 3
- Je bedient de DJI Mini 3 makkelijk met de meegeleverde Remote Controller.
- Dankzij de extra batterijen verleng je de gebruiksduur met 76 minuten.
- Met de verschillende opnamemodi maak je cinematische beelden.
- Bij harde wind raakt de accu van de drone sneller leeg.
Eerste indruk van de DJI Mini 3
Ik test de Fly More Combo met Smart Controller versie van de DJI Mini 3. In de stevige opbergtas zitten de drone, smart controller, batterijen en reserve propellers. De camera en gimbal zijn netjes beschermd met plastic, zodat ze niet beschadigd raken tijdens vervoer. Het valt me meteen op hoe klein en licht de drone is. Opgevouwen past hij in de palm van mijn hand. Ondanks het kleine formaat, voelt hij stevig aan. Wel vraag ik me af hoe hij presteert met harde wind. Ik kan me voorstellen dat hij makkelijk wegwaait.
Gedetailleerde beelden
Ik test 2 opnamemogelijkheden: 4K resolutie in 30 fps en full hd in 60 fps. Beide modi leveren heldere en vloeiende beelden op. De kwaliteit lijkt matig als ik de beelden terugkijk op de Smart Controller, maar op mijn laptop zie ik dat de video's haarscherp zijn. Vanwege de scherpte vind ik de 4K resolutie met 30 fps het fijnste. Ik merk wel dat de beelden in full hd met 60 fps vloeiender zijn. De foto's die ik maak, zien er ook goed uit. Wel vind ik dat de beelden er door de bolling van de lens wat te bol uitzien. In de nabewerking schakel ik lenscorrecties in, dat dit rechttrekt en het beeld weer vlakmaakt.
Met lichte drone vliegen zonder dronebewijs
Dankzij het lage gewicht van 249 gram heb je voor deze drone geen vliegbewijs nodig. Daarom vind ik hem toegankelijk voor beginnende drone bestuurders, zoals ikzelf. Ik merk dat ik veel controle heb wanneer ik ermee vlieg. Hij remt snel, wat fijn is als ik dicht bij een boom kom. Als ik de stick loslaat, stopt de drone meteen met vliegen. Hierdoor vlieg ik nergens tegenaan. Het waait vrij hard als ik met de drone vlieg, maar ik zie geen schokken terug in mijn beelden. Ondanks het lage gewicht, maak ik me daarom geen zorgen dat hij wegwaait of tegen een boom vliegt.
Obstakeldetectie aan de onderkant
Vergeleken met zijn voorganger, de Mini 2, heeft de DJI Mini 3 wel obstakeldetectie aan de onderkant. Dit moet de besturing makkelijker maken, dus ik was benieuwd naar hoe goed dit werkt. Tijdens het vliegen merk ik er weinig van. Dat is logisch, want over het algemeen zijn er in de lucht weinig obstakels aan de onderkant van de drone. Als ik de drone land, vind ik de obstakeldetectie wel handig. Als ik iets onder de drone zet, landt hij daar niet, maar wijkt hij uit naar een plek zonder obstakels. Hij landt dus alleen op plekken waar het veilig is.
Mooie beelden met QuickShots
Met de QuickShots functie maak ik makkelijk cinematische beelden. De drone vliegt hierbij in een eigen patroon. Dat is handig, want de bewegingen zijn soms schokkerig als ik de drone zelf bestuur. Zo test ik Circle, waarbij de drone in rondjes om een onderwerp heen vliegt. Ik selecteer een onderwerp, in dit geval mezelf, en de drone doet de rest van het werk. Hij vliegt in een vloeiende beweging, wat mooie beelden oplevert. Deze functie is handig als je als beginner bijzondere video's wilt maken. Mijn favoriete QuickShots functie is Dronie. Hierbij vliegt de drone weg van het onderwerp. Dit levert gave video's op van mezelf in een natuurgebied.
Conclusie
Heb je weinig ervaring met drones, maar wil je indrukwekkende beelden maken? Dan is de DJI Mini 3 een goede keuze voor jou. Dankzij het lage gewicht heb je geen dronebewijs nodig. Je maakt vloeiende video's met verschillende opnamemodi in hoge beeldkwaliteit. Bovendien is de besturing eenvoudig, wat de DJI Mini 3 prettig in gebruik maakt.