Specialisten Review van de Arlo Pro 4
In het kort:
- Dankzij de ingebouwde schijnwerper wandelt niemand ongemerkt je huis of tuin binnen.
- Door de 2K resolutie is het beeld van de camera's scherper dan camerabeelden met een full hd resolutie.
- Met de kijkhoek van 160 graden houd je een groter deel van je huis of tuin in de gaten dan met vergelijkbare camera's.
- Je hebt een Arlo Smart abonnement nodig om videobeelden te bewaren en later terug te kijken.
- Je hebt een goed wifi signaal nodig op de plek waar je de camera's installeert.
Eerste indruk van de Arlo Pro 4
De Arlo Pro 4 is minimalistisch verpakt. Het design van de doos is strak en doet daardoor hoogstaand aan. Als of je iets van hoge kwaliteit in handen krijgt. Wanneer je het 3-pack dat ik getest heb opent, kijken de 3 IP camera’s je direct aan. Onder de deksel met camera’s zitten de accessoires, zoals de oplaadkabel en magnetische bevestigingsmaterialen. Daarnaast vind ik natuurlijk de nodige boekjes die me naar de app verwijzen. Zo kan ik direct aan de slag.
Gemakkelijk te installeren
De installatie gaat niet via een boekje. Ik download de Arlo app op mijn smartphone en volg stap voor stap de instructies. Ik verbind de app met mijn wifi verbinding en met een QR code koppel ik de IP camera’s aan mijn telefoon. Dit gaat allemaal erg snel, al verbond de 3e camera niet direct. Hem verwijderen en opnieuw toevoegen verhielp dit probleem. Zonder dit probleem had de hele installatie me maximaal 10 minuten gekost. Zelf zet ik de camera’s op hun locatie. 1 richting voordeur, 1 richting woonkamer en 1 richting tuin.
De Arlo app: even leren kennen
De Arlo app is het kloppend hart van de beveiligingscamera’s. Via deze app stel ik alles naar wens in. Het thuisscherm is overzichtelijk. Ik zie mijn 3 camera’s en het laatst opgenomen beeld. Daarnaast zie ik in 1 oogopslag hoe vol de batterij is. Ik wilde nog meer functies aanpassen zoals een timer, geofencing en bewegingsmeldingen. Dit kostte me wat tijd. Er zijn namelijk verschillende manieren om instellingen te wijzigen, en hier moest ik naar zoeken. Voor deze functies klik je verder door de menu’s. Eenmaal gewend ging ook dit snel en gemakkelijk.
Hele slimme meldingen
Als je de Arlo app leert kennen, vind je een hoop slimme functies. Zo wilde ik meldingen van willekeurige voorbijgangers verminderen, maar niet de pakketjesbezorgers missen. Wat blijkt: de Arlo Pro 4 herkent een bezorger. Zo krijg ik alsnog een melding én praat ik via de camera terug als ik niet thuis ben. Daarnaast stel ik activiteitszones in bij de voordeur. Zo krijg ik alleen een melding als er iemand precies voor mijn deur staat. Verder ziet de camera verschil tussen mensen en dieren. Wél betaal je voor sommige functies een vast bedrag per maand.
Goede batterijduur (met de juiste instellingen)
De Arlo Pro 4 is draadloos, waardoor ik hem makkelijk installeer en plaats. De eerste week gebruikte ik hem in zijn standaardinstellingen. Hierdoor kreeg ik telkens een melding wanneer ik van de bank opstond. Toen verloor ik zo’n 15 procent aan batterij per dag. Daarna stelde ik hem naar wens in. De camera staat overdag uit als ik thuis ben, behalve als er een bezorger aan de deur komt. Hij maakt dus geen onnodige opnames. Op deze manier gaat de batterij langer mee. Mijn verwachting is zo’n 3 of 4 maanden. Om de 6 maanden die Arlo belooft te halen duik je nog dieper in de instellingen, of voeg je een Arlo Solar Panel toe.
Haarscherp 2K beeld
De Arlo schiet zijn beelden in 2K, waardoor ik ieder detail van elkaar onderscheid. Door de HDR ondersteuning springen de kleuren van het scherm. De camera neemt niet constant op, alleen als hij beweging detecteert. Voor ‘s nachts gebruik ik de camera vooral als alarm. Als er iemand in mijn tuin loopt, gaat de sirene af en de spotlight aan. Zonder spotlight neemt de camera ‘s nachts zwart wit-beeld op. De flinke kijkhoek van 160 graden viel ook op. Nadat ik de camera plaatste, zag ik onverwachts alle hoeken van de tuin op beeld.