Specialisten review OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro
- De 5.000 mAh batterij gaat bij gemiddeld gebruik ruim een dag mee
- Met de 3 camera's achterop maak je in verschillende situaties haarscherpe foto's.
- Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
- Je bedient de grote smartphone moeilijk met één hand.
Eerste indruk van de OnePlus 10 Pro
Het grote camerablok van de OnePlus 10 Pro springt meteen in het oog. Ik moest eerst wennen aan dit ontwerp, maar ik ben het met de dag meer gaan waarderen. De achterkant heeft een zandsteen structuur. Afhankelijk van de lichtinval is het toestel daardoor mat of een beetje glinsterend. Verder is de OnePlus 10 Pro aan de grote kant. Ik merk dat ik de smartphone moeilijk met één hand bedien.
Scherpe foto's in verschillende situaties
-
Met de standaard lens zie je ook 's nachts veel kleuren en details
De OnePlus 10 Pro heeft lenzen van het bekende cameramerk Hasselblad, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. Overdag maakt OnePlus 10 Pro dan ook haarscherpe foto's. Als ik 3 keer inzoom met de telelens verliezen mijn foto's en video's geen scherpte. Bovendien maak ik in de portretmodus foto's met een mooi scherptediepte effect. De resultaten van nachtfoto's zijn wisselend. Met de standaardlens zie je veel kleuren en details, zeker als ik foto's van dichtbij maak. Nachtfoto's met de groothoek- en telelens zijn een stuk minder scherp.
Lange batterijduur, snel opladen
De grote batterij gaat bij mij meestal de hele dag mee. Ik gebruik het toestel gedurende de dag voor taken als WhatsApp, social media en af en toe een filmpje of een podcast. Zelfs als ik verschillende batterijslurpende instellingen aanzet, raakt de batterij niet snel leeg. Zo geniet ik de hele dag van een scherm met quad hd resolutie en een verversingssnelheid van 120 keer per seconde. Helaas kon ik de OnePlus 10 Pro niet testen met de meegeleverde 80 watt oplader. Opladen duurt met deze oplader ongeveer een half uur.
Aanpassingen maken
OnePlus giet net als alle andere smartphone merken een eigen sausje over het Android besturingssysteem. Persoonlijk vind ik de lay-out en de opties van de OnePlus software erg fijn. Zo pas ik de menu's en pictogrammen helemaal aan naar mijn eigen smaak. Ik verander niet alleen kleuren, maar ook de vorm van pictogrammen. Zo personaliseer ik de OnePlus 10 Pro naar de fijnste smartphone voor mij.
Haarscherp scherm, groot toestel
De OnePlus 10 Pro is behoorlijk groot. Ik heb niet de kleinste handen, maar toch bedien ik de smartphone moeilijk met één hand. Het grote scherm is wel erg fijn als ik een video bekijk of een spel speel. Ik zie dan alle details en de kleuren spatten van het scherm. Als ik het toestel horizontaal vasthoud, merk ik wel dat ik regelmatig met mijn vingers op het camerablok zit. Hierdoor moet ik de lenzen regelmatig schoonmaken.
Krachtpatser
De OnePlus 10 Pro is een razendsnelle smartphone. Ik gebruik de zwaarste apps en 3D games zonder problemen. Zo speel ik moeiteloos een potje Call of Duty en ik gebruik fotobewerkingsapps zonder haperingen. Het toestel is dan ook geschikt voor multitasken. Ik schakel soepel tussen verschillende apps.
Conclusie
De OnePlus 10 Pro is geschikt voor intensief gebruik. Qua rekenkracht heb ik niets te klagen. De smartphone schakelt razendsnel tussen verschillende taken. Dankzij de uitstekende batterijduur geniet ik zorgeloos van de optimale instellingen van het heldere scherm. Het personaliseren van de software is voor mij ook een meerwaarde. Verder leveren de Hasselblad camera's haarscherpe foto's af. Foto's met de groothoek- en telelens zijn bij weinig licht wel minder scherp en kleurrijk. De 10 Pro is aan de grote kant, waardoor je hem moeilijk met één hand bedient.