Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Jorn

Specialisten review van de LG NANO886PB (2021)

In 2021 lanceerde LG weer een nieuwe lijn Nano televisies. De LG NANO886PB (2021) is één van de instapmodellen van de serie. De tv ondersteunt veel HDR formaten. Ik ben erg benieuwd hoe dat eruitziet op het NanoCell beeldscherm. In deze review licht ik de belangrijkste eigenschappen en opvallendheden van de NANO886 voor je uit.

De LG NANO886PB (2021)

55 inch | Beeldkwaliteit: uitstekend | Geluidskwaliteit: goed
737,-
niet meer leverbaar
  • Het 10 bit NanoCell beeldscherm levert in combinatie met HDR levendige kleuren en sterke contrasten.
  • De televisie geeft bewegende beelden vloeiend weer door de beeldverversing van 100 hertz.
  • Dankzij de brede kijkhoek kijk je vanuit een schuine hoek zonder dat het beeld vervaagt.
  • De LGNANO886 beschikt over het overzichtelijke en makkelijk te bedienen WebOS smart platform.
  • Met de kunstmatige intelligentie ThinQ koppel je de tv aan LG smart apparaten in je huis.
  • Helaas heeft de televisie geen draaibare voet.
  • De draadloze aanwijsfunctie van de Magic Remote werkt niet altijd even soepel.

Eerste indruk van de LG NANO886PB (2021)

LG NANO886 voet

Ik mag de LG NANO886PB (2021) bekijken in de testruimte van LG. Het ontwerp is slank en qua design is de tv daarmee bijna identiek aan de andere Nano modellen. De schermranden zijn redelijk dun, wat fijn is tijdens tv kijken. De voet voelt stevig aan, maar is helaas niet draaibaar. Je moet de tv dus in zijn geheel iets verplaatsen als je er bijvoorbeeld schuin voor zit.

Kleurrijk en helder beeld door NanoCell en HDR

LG NanoCell en HDR

LG belooft met de NanoCell technologie een levendige kleurweergave. En de NANO886PB levert dat ook. Zeker door de HDR formaten die de tv ondersteunt. Zo speel ik wat HDR filmmateriaal af met de Cinema HDR mode ingeschakeld. Dat verschil is duidelijk merkbaar door intensere kleuren en meer kleurverschil. Dit voordeel merk ik ook door HDR10 Pro en Dolby Vision IQ. In combinatie met het 10 bit paneel, wat 1 miljard kleuren weergeeft, zorgt dat voor heldere kleurcontrasten.

Vloeiend bewegend beeld dankzij 100 hertz

LG NANO886 100 hertz

De NANO886PB heeft een verversingssnelheid van 100 hertz. Dat wil zeggen dat het scherm vloeiende bewegende beelden laat zien. Dat is vooral handig als ik sport kijk of een game speel. Zo zien snelle acties er realistischer uit. Het lijkt erop dat de vernieuwde a7 Gen 4 processor de verwerking van beelden prima aankan. Bewegende beelden zijn scherp en kleuren vervagen niet.

Goede zwartweergave voor een LED tv

LG NANO886 zwartweergave

Tijdens het testen van de zwartweergave bekijk ik beelden met een licht of kleurrijk object tegen een zwarte achtergrond. Ik merk weinig van een lichtgevend 'randje' om het object, wat komt door de sterke contrasten van de tv. Het zwart is tegelijkertijd prima. Zet ik de helderheid hoog, dan neigt dit toch wel een beetje naar heel donkergrijs. De NANO886 laat het wat het diepste zwart betreft in ieder geval afweten tegen een OLED tv.

Fijne kijkhoek en een beetje reflectie

LG NANO886 kijkhoek

De LG NANO886PB heeft prima kijkhoeken. Dat is erg fijn als je weleens schuin voor de tv zit of bijvoorbeeld met meerdere mensen een film of sportwedstrijd kijkt. Als ik schuin voor de tv ga staan, vervagen de kleuren nauwelijks en blijft het beeld scherp. Ik ben iets minder tevreden over de reflecties van lampen die ik in het scherm zie. Dat leidt wat af, maar thuis kun je dit voorkomen als je de lampen dimt of strategisch neerzet.

Redelijk geluid mist wat diepte

LG NANO886 geluid

De televisie heeft 2 simpele 20 watt speakers. Hier komt prima geluid uit, maar verwacht er niet te veel van als je een film kijkt of een stadiongevoel tijdens een sportwedstrijd wilt ervaren. Hiervoor raad ik een soundbar of andere externe speakers aan. Het liefst een soundbar met Dolby Atmos ondersteuning, want de NANO886PB ondersteunt dit ook. Dolby Atmos creëert een surround geluid door het geluid via de muren naar jouw zitpositie te sturen.

Snel en overzichtelijk Web OS smart platform

LG WebOS smart tv

De LG NANO886 beschikt over het bekende WebOS smart platform van LG. Dit is snel en overzichtelijk en ik plaats mijn favoriete apps waar ik wil in het menu. Zo heb ik Netflix, YouTube of Videoland zo gevonden. Via WebOS stream je muziek, foto's of video's van je smartphone naar de tv. De NANO886 ondersteunt voor Apple liefhebbers zelfs Airplay. De a7 Gen 3 processor zorgt voor een snelle werking van WebOS én LG's kunstmatige intelligentie: ThinQ. Hiermee verbind ik de tv met bijvoorbeeld Google Assistant of Alexa, zodat de tv onderdeel wordt van je smart home. Ook bedien je de tv eenvoudig via spraakherkenning.

LG's kunstmatige intelligentie en de afstandsbediening

LG Magic Remote

Dankzij LG's kunstmatige intelligentie, ThinQ, wordt de NANO886 deel van je smart home. Zo verbind je de tv met Google Assistant of Alexa om zo andere LG smart apparaten aan te sturen. Ook bestuur je dankzij ThinQ de tv met spraakherkenning via de Magic Remote . Dit is overigens een stuk makkelijker dan het draadloos bedienen met de Magic Remote. Hiermee wijs je in het menu aan wat je wilt kiezen, maar dit werkt niet altijd goed. De aanwijzer blijft soms een beetje hangen, waardoor ik langzamer door het menu heen ga dan gewenst.

Conclusie

55 inch | Beeldkwaliteit: uitstekend | Geluidskwaliteit: goed
737,-
niet meer leverbaar

De LG NANO886PB (2021) is een tv met een goede beeldkwaliteit in zijn prijsklasse. De tv ondersteunt verschillende HDR formaten, wat zorgt voor levendige kleuren en sterke contrasten. Het NanoCell beeldscherm doet wat LG belooft en geeft dit goed weer. De 100 hertz verversing zorgt voor vloeiende bewegende beelden. De zwartweergave en het geluid van de tv zijn acceptabel, maar niet top. Voor beter geluid raad ik een soundbar aan. Het WebOS smart platform is overzichtelijk, snel en makkelijk te bedienen. Daarnaast beschikt de tv over LG's kunstmatige intelligentie: ThinQ, waarmee je de tv onderdeel maakt van je smart home.

Jorn
Artikel van:
Jorn Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.