Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Robyn

Specialisten review Apple iPad Pro (2022)

De nieuwe iPad Pro 2022 heeft een krachtige processor en handige nieuwe functies met Apple Pencil (2e generatie). Bovendien is het scherm van 12.9 inch iPad Pro extra helder. Ik wil graag weten hoeveel je merkt van die snelle processor en of die Apple Pencil functies iets toevoegen. Daarom testte ik hem en deel ik mijn bevindingen in deze iPad Pro 2022 review.

Bekijk iPad Pro (2022)

Eerste indruk van Apple iPad Pro (2022)

iPad Pro (2022) uit de doos

Ik test het grote formaat van dit model: Apple iPad Pro (2022) 12.9 inch. Wanneer ik de doos open doe, valt dat formaat me ook gelijk op. Het scherm is écht groot. Aan de buitenkant is er niets veranderd aan deze krachtpatser. Het 2022 model heeft hetzelfde ontwerp als het iPad Pro model van 2021. In de doos zit, naast de tablet zelf, een nylon usb C naar usb C kabel van 1 meter, een usb C oplader en een kleine handleiding.

Snelle en krachtige processor

iPad Pro (2022) krachtig

Dit model iPad is uitgerust met een M2 processor. Die processor zit ook in MacBook Pro (2021), dus dat belooft een krachtige iPad. Na het opstarten en installeren, test ik de processor. Ik open veel apps tegelijk en wissel dankzij Stage Manager makkelijk tussen de apps. Het wisselen gaat soepel: de apps open snel. Ook als ik een grafische game speel van Apple Arcade, merk ik hoe krachtig de processor is. De game hapert niet en alle animaties vloeien soepel over het beeldscherm. Zware programma's zoals Adobe Photoshop of Adobe Premiere Pro zijn geen probleem voor deze iPad.

Helder, groot scherm

Stranger Things op iPad Pro (2022)

Ik heb nooit eerder een iPad model getest met een 12.9 inch scherm, dus dat formaat is even wennen. De tablet houd ik moeilijk vast met 1 hand. Maar het grote scherm werkt wel heel prettig. Dankzij het formaat werk ik heel gedetailleerd aan mijn tekeningen en ontwerpen. Dit grote model heeft een Liquid Retina XDR scherm, wat scherper en helderder is dan het Liquid Retina scherm van iPad Pro (2022) 11 inch. Video's bewerken is een feest op deze iPad, want ik bekijk mijn creaties in een nog betere kwaliteit dan in full HD.

Werkt met Apple Pencil en Magic Keyboard

Apple Pencil 2 bij iPad Pro (2022)

Apple iPad Pro werkte al met Apple Pencil (2e generatie), maar heeft er nu een extra functie bij gekregen. Op iPad Pro (2022) 'hover' ik nu ook met de Pencil boven het scherm. Zo zie ik precies waar de punt van mijn iPad pen op het scherm komt. Dat is handig als ik aan ontwerpen en illustraties werk, want ik hoef minder te gummen of ongedaan te maken. Naast Apple Pencil is iPad Pro 2022 ook geschikt voor Magic Keyboard, waarop ik comfortabel lange stukken tekst typ.

Conclusie

12.9 inch Liquid Retina XDR scherm | 512 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
1.579,-
niet meer leverbaar

Ik ben onder de indruk van Apple iPad Pro (2022). De krachtige M2 processor kan de zwaarste programma's aan en multitasken gaat ook soepel op dit model. Het grote Liquid Retina XDR scherm is extra helder en scherp, waardoor ik nauwkeurig aan m'n illustraties werk en video's in hoge kwaliteit kijk. De hover functie van Apple Pencil 2 op iPad Pro (2022) helpt mij nog nauwkeuriger te werken. Ben je op zoek naar een iPad Pro? Dan is vooral de processor een goede reden om voor het model uit 2022 te kiezen.

Robyn
Artikel van:
Robyn Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.