Hoe kies je een professionele blender?
Een professionele blender kiezen
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een professionele blender. Wij helpen jou kiezen met de volgende vragen:
- Hoeveel vermogen heb je nodig?
- Welk materiaal moet de blenderkan hebben?
- Welke inhoud moet de blender hebben?
- Wil je smoothies met veel vitamines maken?
Hoeveel vermogen heb je nodig?
Professionele blenders hebben een vermogen van 1.500 watt of hoger. Een krachtig vermogen is belangrijk, als je de blender meerdere keren per dag gebruikt. Daarnaast gebruik je een blender met een hoog vermogen voor alle soorten ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan rauwe groenten, bevroren fruit of ijsblokjes. Het hoge vermogen voorkomt dat de blender oververhit raakt als je hem veel gebruikt.
Welk materiaal moet de blender hebben?
Een ander belangrijk onderdeel is het materiaal. Het gaat hierbij om het materiaal van de kan. De meeste professionele blenders hebben een tritan blenderkan. Tritan is licht van gewicht en steviger dan kunststof. Door het lage gewicht til je de kan gemakkelijk op en schenk je de smoothies in. Er zijn ook glazen en kunststoffen blenderkannen. Glas is een stuk zwaarder en kunststof gaat minder lang mee dan tritan.
Welke inhoud moet de blender hebben?
De inhoud speelt ook een belangrijke rol in de keuze voor een professionele blender als je hem in de horeca gebruikt. Je kiest uit blenders met een inhoud tussen 1,6 en 2 liter of met een inhoud van meer dan 2 liter. Maak je graag een grote hoeveelheid sap in één keer? Dan kies je voor een blender met een ruime inhoud. Zo maak je genoeg sap voor meerdere personen.
Wil je smoothies met veel vitamines maken?
Wil je graag smoothies maken die veel vitamines hebben en die lang goed blijven? Kies dan voor een vacuüm blender. Deze blender zuigt eerst alle lucht uit de kan voordat je gaat mixen. Dit zorgt ervoor dat vitamines, smaak en kleur beter behouden blijven. Een ander voordeel is dat de smoothie langer vers blijft. Zo maak je de smoothies bijvoorbeeld in de ochtend en serveer je ze later op de dag.