Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Annabel

Hoe gebruik je een pizzasteen op je barbecue?

De lekkerste pizza’s bak je zelf met een pizzasteen voor de BBQ. Door de speciale samenstelling is een pizzasteen bestand tegen hoge temperaturen en neemt hij overtollig vocht op. Hierdoor krijg je een perfect krokante bodem. Op deze pagina lees je hoe je zelf met een pizzasteen een heerlijke pizza op de barbecue maakt.

Aan de slag met een pizzasteen

Een pizza bakken op een pizzasteen is niet moeilijk, maar houd rekening met deze dingen:

Tip 1: zorg voor de juiste temperatuur

Tip 2: plaats de pizzasteen niet direct boven het vuur

Tip 3: gebruik maizena zodat de pizza niet vastplakt

Tip 4: houd de deksel gesloten

Tip 5: laat afkoelen na gebruik

Tip 1: zorg dat je pizzasteen minimaal 250 graden is

Voor de lekkerste pizza heb je heel veel hitte nodig. Leg de pizzasteen op het rooster en zet dan pas je barbecue aan. Hierdoor warmt je pizza steen geleidelijk op en voorkom je dat hij barst. De beste pizza bak je kort en op hoog vuur. Zorg dus dat de temperatuur van je pizza steen en BBQ tussen de 250 en 350 graden Celsius is.

Tip 2: leg de pizzasteen niet direct boven vuur

Je hebt je pizzadeeg uitgerold en belegd met je favoriete toppings. Het laatste wat je nu wilt, is een rauwe bovenkant en een verbrande bodem. Leg je pizzasteen niet direct boven het vuur en voorkom dat hij oververhit raakt. Zo zorg je dat de boven- en onderkant van je pizza tegelijkertijd garen.

Tip 3: bestuif de pizzasteen met maizena

Om te zorgen dat de reis van de pizzasteen naar je bord zo soepel mogelijk verloopt, wil je dat de pizza niet plakt of scheurt. Voorkom dit door je pizzasteen te bestuiven met maizena of polenta. Een andere optie is om bloem te gebruiken. Let op: dit verbrandt sneller dan maizena en polenta.

Tip 4: houd de deksel gesloten

De warmte moet circuleren om ook de bovenkant van de pizza goed te garen. Houd daarom altijd de deksel van je BBQ gesloten. Zo voorkom je dat je jouw gasten een pizza met een zwarte bodem en een rauwe bovenkant serveert.

Tip 5: laat de pizzasteen goed afkoelen na gebruik

Het klinkt misschien logisch, maar onder het mom van ‘veiligheid voorop’ benoemen we het nog een keer. Nadat je het vuur uitdraait, gloeit je pizza steen nog lang na. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat de pizzasteen koud is voordat je hem schoonmaakt. Wij zeggen: een goed excuus om wat langer na te borrelen!

Annabel
Artikel van:
Annabel Barbecue specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.