Hoe kies je een luchtreiniger?
Luchtreiniger kiezen
Om de beste luchtreiniger voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je de volgende punten meeneemt in het aankoopproces:
- Waar heb je de luchtreiniger voor nodig?
- Wil je een luchtreiniger met filters, ionisatie of filters én ionisatie?
- Wat is de oppervlakte van de ruimte waar je de luchtreiniger wilt plaatsen?
- Wil je de luchtreiniger in de slaapkamer plaatsen?
- Vind je het geluid belangrijk?
Gebruikssituatie
Voor je een luchtreiniger aanschaft, is het belangrijk om te bedenken waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je de luchtreiniger alleen gebruiken om de lucht in huis te verfrissen? Dan heb je genoeg aan een luchtreiniger met basisreiniging. Als je de luchtreiniger wilt gebruiken om klachten bij een allergie of astma te verlichten, heb je een luchtreiniger met meer kracht nodig. Deze luchtreinigers zuiveren alle lucht in de ruimte tussen 3,5 en de 5 keer per uur.
Reinigingsmethode
Om de lucht te zuiveren maken luchtreinigers gebruik van verschillende reinigingstechnieken: filters, ionisatie of filters en ionisatie. Luchtreinigers met ionisatie trekken stof en allergenen aan en verzamelen deze op een collector. Luchtreinigers met filters trekken stof en allergenen aan en verzamelen deze in filters. Ook heb je luchtreinigers die gebruik maken van beide reinigingstechnieken. Heeft de luchtreiniger een koolstoffilter? Dan verwijdert 'ie ook vieze geurtjes uit de lucht. De filters moet je vervangen om de reiniger optimaal zijn werk te laten doen.
Zelf getest
Wij laten de luchtreinigers in een laboratorium testen op geluidsniveau en op het aantal kubieke meters wat de luchtreiniger binnen één uur reinigt. Op basis hiervan berekenen wij het maximaal te reinigen oppervlakte per luchtreiniger. Dit onderzoek gebeurt altijd in dezelfde omstandigheden waardoor je de luchtreinigers op onze site goed met elkaar kunt vergelijken
Oppervlakte van de ruimte
Voor je een keuze maakt, is het belangrijk om te bepalen in welke ruimte je de reiniger wilt plaatsen. De oppervlakte van de kamer is namelijk een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste luchtreiniger. Doordat het maximaal te reinigen oppervlakte van de luchtreiniger verschilt per gebruikssituatie, vind je bij de productspecificaties op de productpagina voor elke gebruikssituatie het maximaal te reinigen oppervlak.
Geschikt voor de slaapkamer
Wil je de luchtreiniger ook in de slaapkamer plaatsen? Dan is het belangrijk dat de luchtreiniger een geluidsniveau onder de 30 decibel heeft of over een nachtmodus beschikt. Zo heb je 's nachts geen last van het geluid. Als de luchtreiniger over een display beschikt is het fijn als je het licht kan dimmen.
Geluid
Om de lucht te reinigen hebben luchtreinigers verschillende ventilatiestanden. Het geluid van de luchtreiniger verschilt per ventilatiestand. Als je het belangrijk vindt dat de luchtreiniger niet te veel geluid maakt, is het van belang dat je op het geluidsniveau let. De luchtreinigers uit ons assortiment zijn opgedeeld in 3 categorieën: stil, normaal en luid. Deze categorieën zijn gebaseerd op het maximale geluidsniveau wat de luchtreiniger maakt in de hoogste stand. In een lage stand maakt de luchtreiniger dus minder geluid.