Hoe klop, kneed en mix je met een keukenrobot?
Aan de slag met de keukenrobot
Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je de 3 standaard opzetstukken voor gebruikt. Het is namelijk belangrijk dat je de opzetstukken voor de juiste bereidingen gebruikt. Zo voorkom je dat de opzetstukken kapotgaan.
- Tip 1. Gebruik voor kloppen de ballongarde
- Tip 2. Gebruik voor kneden de kneedhaak
- Tip 3. Gebruik voor mixen de menghaak
Tip 1: gebruik voor kloppen de ballongarde
Voor het kloppen van luchtige mengsels gebruik je de ballongarde. Dit opzetstuk klopt dankzij zijn ballonvorm lucht in room of eiwitten. Hierdoor maak je er gemakkelijk slagroom of merengue mee. Je gebruikt 'm ook voor dun beslag, bijvoorbeeld voor biscuit.
Tip 2: gebruik voor kneden de kneedhaak
Wil je brood-, pizza- of taartdeeg kneden? Voor zwaar, dik (gist)deeg gebruik je de kneedhaak. De spiraalvorm voorkomt dat het deeg tijdens het kneden in de kneedhaak omhoog 'kruipt'. Ook heeft dit opzetstuk een coating die voorkomt dat het mengsel blijft plakken. Als alle ingrediënten zijn gemengd, hoef je er zelf alleen nog een bolletje deeg van te kneden.
Tip 3: gebruik voor mixen de menghaak
De menghaak is geschikt voor het mixen van een egaal, klontvrij beslag. Dit opzetstuk, dat ook wel 'platte menghaak' wordt genoemd, gebruik je bijvoorbeeld voor dun cake- of pannenkoekenbeslag. Ook voor cheesecake of taartvulling gebruik je de menghaak.