De verschillen tussen bedrade en draadloze Eufy deurbellen
Tabel: Vergelijking tussen bedraad en draadloos installeren
Bedraad installeren | Draadloos installeren |
---|---|
Is betrouwbaarder omdat je deurbel constant stroom heeft. | Je laadt de batterij van je deurbel regelmatig op. De deurbel neemt dan niet op. |
De installatie is lastiger omdat je met stroomkabels aan de slag gaat. | De installatie is gemakkelijk: de deurbel bij je deur monteren is voldoende. |
De deurbel neemt langer en vaker beelden op, zo komt alles in beeld. | Om de batterij te sparen, neemt de deurbel alleen korte videoclips op. |
Betrouwbaarder met bedrade installatie
Bedraad
Een bedraad aangesloten Eufy deurbel heeft altijd stroom, hierdoor kan de batterij niet leeglopen. De deurbel is daarom betrouwbaarder. Je weet namelijk zeker dat je voortuin bewaakt wordt. Valt de stroom kort uit? Dan gebruikt je Eufy deurbel de ingebouwde batterij als backup. Ook de wifi verbinding van een bekabelde deurbel is betrouwbaarder. Je deurbel hoeft namelijk geen stroom te besparen. Hierdoor zet deze een krachtige wifi verbinding op en komen alle beelden goed door.
Draadloos
De batterij van een draadloos aangesloten Eufy deurbel is na 3 tot 6 maanden leeg. Komen er veel mensen door of langs je tuin, dan is de batterij zelfs sneller op. Hierdoor kan het gebeuren dat de deurbel niet opneemt terwijl je van huis bent. Zo mis je wat er bij je voordeur gebeurt. Ook laad je de batterij regelmatig op. Hiervoor verwijder je de deurbel van de muur en neemt deze tijdelijk niet op. Een deurbel met batterij is hierdoor minder betrouwbaar.
Gemakkelijker te installeren zonder kabels
Bedraad
Een bedrade Eufy deurbel sluit je, zoals de naam al zegt, met kabels aan op het stroomnet. Dit maakt de installatie lastiger dan een deurbel met batterij. Zo heb je een geschikte deurbeltransformator in je meterkast nodig. Als je nu geen bekabelde deurbel hebt, dan trek je ook kabels naar je voordeur. Heb je al wel een bedrade deurbel? Dan is de installatie gemakkelijker en vervang je alleen je bestaande deurbel. Let er wel op dat je de transformator uitschakelt.
Draadloos
Het draadloos installeren van een Eufy deurbel is erg gemakkelijk. Omdat deze deurbel werkt met een batterij, heb je geen bekabeling nodig bij je voordeur. Je bent hierdoor flexibeler met het plaatsen van de deurbel. Zo schroef je de deurbel in de muur op iedere plek die je wilt. Bij de installatie let je wel op dat de batterij vooraf volledig geladen is. Zorg er ook voor dat de deurbel gemakkelijk te verwijderen is. Als de batterij leeg is, moet je deze namelijk van de muur halen.
Betere beveiliging met bedrade deurbel
Bedraad
Omdat een bekabelde Eufy deurbel altijd stroom heeft, neemt deze meer videobeelden op. De deurbel hoeft de batterij namelijk niet te sparen. De videodeurbel start daardoor eerder met opnemen bij beweging. Ook zijn de videobeelden die de deurbel opneemt langer. Hierdoor zie je beter wat er bij je in de voortuin gebeurde. Een bedraad aangesloten Eufy deurbel zorgt daardoor voor betere beveiliging rondom je huis.
Draadloos
Een Eufy deurbel die op batterij werkt, neemt standaard korte stukjes video op. Dat doet de deurbel om batterij te sparen. Ook start de deurbel in de standaardinstellingen later met opnemen. Vergeleken met een bedraad aangesloten Eufy deurbel is de beveiliging dus slechter. Je stelt de deurbel wel zo in dat deze langer en vaker opneemt, maar dan laad je de batterij maandelijks op.
Conclusie
Een bedrade Eufy deurbel heeft altijd stroom. Daardoor hoef je hem nooit op te laden. Wel is de installatie moeilijker, omdat je met bedrading aan de slag moet. Draadloze Eufy deurbellen installeer je makkelijker. Wel laad je de batterij elke 3 tot 6 maanden op. In de tijd dat hij oplaadt, gebruik je de deurbel niet. Dan loop je het risico dat je een bezoeker mist.