4 tips voor het maken van cappuccino met jouw Sage Nespresso Creatista
Aan de slag met jouw Sage Nespresso Creatista
Een cappuccino maken met een stoompijp heeft wat oefening nodig. We geven je 4 tips, zodat jij de lekkerste cappuccino's zet met jouw Nespresso Sage Creatista.
- Tip 1. Gebruik gekoelde, volle melk
- Tip 2. Stel de dikte en de temperatuur van de schuimlaag in
- Tip 3. Plaats het rvs kannetje op de temperatuursensor
- Tip 4. Reinig de stoompijp regelmatig
Tip 1: gebruik gekoelde, volle melk
Volle melk geeft meestal meer smaak aan het schuim dan magere melk. De melk schuimt het best wanneer deze koud is. Drink je liever melkspecialiteiten met wat meer schuim? Probeer dan houdbare melk of speciale cappuccino melk uit de supermarkt. Hier zitten meer eiwitten in dan in verse melk, wat zorgt voor meer schuim. Gebruik je liever plantaardige melk? Bekijk dan hier de beste plantaardige alternatieven.
Tip 2: Stel de dikte en temperatuur van het schuim in
De melktemperatuur en de dikte van het melkschuim stel je in op het display van de koffiemachine. Je kiest voor een dunne tot een extra dikke schuimlaag. De beste temperatuur voor opgeklopte melk is 60 tot 70 graden Celsius. We raden je daarom aan dat je de temperatuur niet hoger zet dan 70 graden Celsius.
Tip 3: plaats het rvs kannetje op de temperatuursensor
Doe de melk in het meegeleverde rvs kannetje. Kijk of het kannetje en de sensor schoon zijn. De sensor is het ronde, metalen bolletje onder de stoompijp. Zorg dat het kannetje de temperatuursensor raakt tijdens het opschuimen. Hiermee regelt het apparaat de temperatuur van het melkschuim. Zo weet je zeker dat de melk niet te warm of te koud is.
Tip 4: reinig de stoompijp regelmatig
Na het opschuimen van de melk spoelt het stoompijpje zichzelf automatisch schoon. Daarna neem je met een theedoek de buitenkant van het pijpje af. Open wekelijks het menu en kies voor het automatische reinigingsprogramma van het melksysteem. Na 10 minuten is de stoompijp helemaal schoon van binnen. Zo werkt de stoompijp altijd goed en is het melkschuim van hoge kwaliteit.