Hoe kies je een babyfoon?
Babyfoon kiezen
Welke babyfoon het best bij je past, hangt van je wensen af. Stel jezelf daarom de volgende vragen.
- Hoe wil je jouw kindje in de gaten houden?
- Wil je jouw kindje via een app bekijken?
- Wil je meerdere kindjes in de gaten houden?
- Wil je de gezondheid van je kindje meten?
- Welke extra functies heb je nodig?
Hoe wil je jouw kindje in de gaten houden?
Alleen geluid
De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, is hoe je jouw kindje in de gaten wilt houden. Is horen alleen genoeg? Dan heb je voldoende aan een basis babyfoon. Deze babyfoons werken met een PMR, DECT of analoge verbinding en zijn vergelijkbaar met een walkietalkie.
Beeld en geluid
Wil je zien wat er in de kinderkamer gebeurt? Dan is een babyfoon met een camera een goede keuze. Een voordeel van een beeldbabyfoon is dat je gemakkelijk ziet of je kindje echt wakker is of juist huilt in zijn slaap. Een beeldbabyfoon werkt met een DECT, digitale of wifi verbinding. Daarnaast zijn er beeldbabyfoons die 2 verschillende verbindingen gebruiken.
Wil je jouw kindje via een app bekijken?
Kies je voor een beeldbabyfoon? Vraag jezelf dan af of je een babyfoon met app wilt. Deze babyfoons werken via het wifi netwerk, waardoor je onbeperkt bereik hebt. Er zijn 2 soorten babyfoons met app: babyfoons die alleen met app werken en dual mode babyfoons. Bij een dual mode babyfoon heb je een ouderunit en een app op je telefoon. Bij een babyfoon die alleen met app werkt, krijg je alleen een camera.
Wil je meerdere kindjes in de gaten houden?
Heb je meerdere kindjes of de wens om meerdere kindjes te krijgen? Kies dan voor een uitbreidbare babyfoon. Hiermee sluit je meerdere babyunits aan op één ouderunit en houd je dus gemakkelijk verschillende slaapkamers in de gaten. Bekijk goed met hoeveel babyunits je de babyfoon kunt uitbreiden. Zo weet je zeker dat je alle kinderkamers in de gaten houdt.
Wil je de gezondheid van je kindje meten?
Sommige babyfoons meten de gezondheid van je kindje. Wil je dus meer inzicht krijgen in de gezondheid van je kind? Dan is deze smart sock babyfoon een goede keuze. Je meet hiermee bijvoorbeeld de hartslag en het zuurstofgehalte van je baby. Hij meet ook het aantal uren slaap en de slaapkwaliteit. Alle informatie zie je in de smartphone app. Je krijgt een melding in de app wanneer er iets aan de hand is. Zo krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer de hartslag te hoog of te laag is.
Welke extra functies heb je nodig?
Nachtlampje
Bijna alle babyfoons hebben tegenwoordig een terugspreekfunctie en verschillende slaapliedjes. Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere functies, zoals een nachtlampje. Met een nachtlampje zorg je dat de babykamer altijd een beetje verlicht is. Denk hierbij aan een sterrenprojectie of gekleurd lampje. Handig, als je kindje niet graag in het donker slaapt.
Klok en alarm
Wil je dat de tijd in beeld staat, zodat je 's nachts gemakkelijk ziet of je kindje weer een flesje mag? Kies dan voor een babyfoon met klok. Met deze babyfoons stel je ook een alarm in voor bijvoorbeeld een voeding of luier. Handig, als je als drukke ouders weinig besef hebt van de tijd.
Trilfunctie of geluidsniveaulampjes
Is het vaak erg luid in de kamer of ben je slechthorend? Dan is een babyfoon met een trilfunctie of geluidsniveaulampjes een goede keuze. Een babyfoon met trilfunctie trilt zodra je kleintje huilt. Met de geluidsniveaulampjes zie je in een oogopslag hoe hard je kindje huilt.