Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Rowan

Specialisten review MacBook Air 15'' (2023)

Op 5 juni lanceerde Apple tijdens het WWDC evenement MacBook Air 15''. Dit is de eerste keer dat Apple een 15 inch MacBook Air op de markt brengt en ze doen het meteen goed: het is de dunste 15 inch laptop ooit. Ik mocht hem een week lang testen en ik ben onder de indruk van wat dit slanke model kan. In dit artikel lees je al mijn bevindingen over MacBook Air 15'' (2023).

Getest model

Apple M2 chip - 8 GB RAM - 512 GB opslag | 15 inch | Lichtgewicht: 1,5 kilogram
1.799,-
niet meer leverbaar
  • Met de M2 chip werk je in zware programma's als Final Cut Pro.
  • Met 10 grafische kernen vertragen apps en grafische taken niet.
  • Het grotere 15 inch scherm weegt met 1,51 kilogram nog steeds niet veel.
  • We raden 1 terabyte opslag aan als je veel foto's, video's en programma's bewaart.
  • Als je in meer programma's tegelijk werkt, raden we minimaal 16 gigabyte werkgeheugen aan.

Eerste indruk van MacBook Air 15'' (2023)

MacBook 15 inch 2023

Ik haal voorzichtig de deksel van de doos en zie meteen mijn donkerblauwe, nieuwe aanwinst. Onder mijn MacBook vind ik de usb C lichtnetadapter en de usb C naar MagSafe 3 kabel. Het valt me meteen op dat de kabel niet meer van kunststof is gemaakt. Het is nu een gewoven kabel. Hierdoor is hij beter bestand tegen kabelbreuk. Daarnaast heeft de kabel dezelfde kleur als mijn nieuwe MacBook: Middernacht. Ook de welbekende Apple stickers hebben een donkerblauwe kleur.

Groter formaat, toch licht

Specialist doet MacBook Air 15'' in rugtas.

Nooit eerder heeft Apple een grotere MacBook Air uitgebracht. MacBook Air staat tenslotte bekend om het compacte formaat en lage gewicht. Toch weegt deze 15 inch MacBook Air maar 1,51 kilogram en past hij makkelijk in mijn tas. Hierdoor neem ik hem overal mee naartoe en werk ik in elke omgeving. Door de dunne randen zie je eigenlijk alleen maar scherm. Bij de 1080p FaceTime camera is zelfs een inkeping gemaakt, zodat ook hier geen ruimte wegvalt.

Geschikt voor alledaagse taken

Specialist voert videobewerkingen uit op iMovie.

Deze 15 inch MacBook Air heeft de M2 chip, waardoor alles soepel en snel gaat. Dit komt door de 8 centrale kernen en 10 grafische kernen. Ik voer gemakkelijk al mijn alledaagse taken uit, zonder dat mijn MacBook vertraagt. Denk hierbij aan het maken van verslagen in Pages, het versturen van mijn mail en het bewerken van lichte video's in iMovie.

Beeld en geluid

Specialist kijk Luck op Apple TV+

Het bewerken van foto's en video's is ideaal op het grote Liquid Retina beeldscherm, want je ziet werkelijk elk detail. Ook het kijken van films of series is met deze MacBook geen straf. Door de 6 speakers met Dolby Atmos hoor ik het geluid overal om me heen, wat de ervaring nog realistischer maakt.

Weinig aansluitingen

Vergelijking iPhone 12 en MacBook Air 15''.

De behuizing van deze MacBook Air is bijna net zo dun als mijn iPhone 12. Het is dan ook geen verrassing dat hij maar 2 usb C poorten heeft. Je hebt dus snel een docking station nodig. Wel heeft deze MacBook een mini jack aansluiting, waarmee je bekabelde audioapparatuur verbindt. Aan de linkerkant vind je de MagSafe aansluiting. Deze magnetische oplader schiet gemakkelijk los als iemand over de kabel struikelt, wat een val voorkomt. Tijdens het opladen wordt het lampje op de adapter oranje. Als het lampje groen is, gaat MacBook Air tot wel 18 uur mee.

Naadloze samenwerking

AirDrop iPhone en MacBook Air.

Net als mijn andere Apple producten werkt MacBook Air 15'' naadloos samen met mijn iPhone, Apple Watch en andere Apple apparaten. Zo deel ik gemakkelijk en snel bestanden via iCloud met mijn iPhone. Daarnaast gebruik ik mijn iPad als extra scherm of mijn Apple Watch als klikker tijdens een presentatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je net als ik een oud model en wil je al jouw bestanden overzetten naar een nieuwe MacBook? Gebruik dan de migratie assistent.

Conclusie

Apple M2 chip - 8 GB RAM - 512 GB opslag | 15 inch | Lichtgewicht: 1,5 kilogram
1.799,-
niet meer leverbaar

De 15 inch MacBook Air uit 2023 is geschikt voor het uitvoeren van al je alledaagse taken en het bewerken van video's. Op het grotere 15 inch beeldscherm zie je elk detail, zonder dat hij meer weegt. Ben jij vaak onderweg, maar werk je toch graag op een groot scherm? Dan is deze MacBook de juiste keuze voor jou.

Rowan
Artikel van:
Rowan Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.