Garmin Venu 2 Plus vs Garmin Venu 2 vs Garmin Venu
Nieuw: Garmin Venu 3
Op 30 augustus 2023 lanceerde Garmin de nieuwe Garmin Venu 3 en 3S. Met deze nieuwe generatie Venu smartwatches krijg jij nog meer inzicht in de resultaten van je trainingen. Ook weet je hoe lang je herstelt van je workout, krijg je nog beter inzicht in je slaap, bel je met het horloge en stel je een speciale rolstoelmodus in. Benieuwd geworden?
Vergelijk de Garmin Venu 2 Plus met de Garmin Venu 2 en de Garmin Venu
Smart functies
Garmin Venu 2 Plus: bellen en spraakassistent
Je koppelt je Garmin Venu 2 Plus met Android en iOS toestellen. Zo beantwoord je inkomende oproepen via het horloge. Dankzij de microfoon en luidspreker bel je namelijk met de Venu 2 Plus. Ook spreek je berichten in naar de spraakassistent. Zo vraag je gemakkelijk wat het weer is of je spreekt WhatsApp berichten in. Net als bij de Venu 2 sla je 650 nummers op. Bekijk je meldingen op het heldere AMOLED scherm.
Garmin Venu 2: meer liedjes opslaan
De Garmin Venu 2 is net als andere Garmin horloges compatibel met zowel Android smartphones als iOS toestellen. Dankzij de integratie van apps als Spotify luister je overal naar je favoriete muziek. Je bewaart op de Venu 2 meer liedjes dan op de Venu, namelijk tot wel 650 nummers. Je leest net als op de Venu 2 Plus je berichten af van het heldere AMOLED scherm. Het scherm van de Venu 2 is meer afgerond dan bij de Venu waardoor hij wat moderner oogt.
Garmin Venu: ook liedjes opslaan, wel minder
De Venu koppel je ook aan zowel Android als iOS smartphones. En ook met dit horloge luister je naar muziek. Laat je smartphone dus gerust thuis als je gaat hardlopen met muziek aan. Je slaat wel minder liedjes op de Venu op, namelijk tot 500 liedjes. Zowel de Venu, Venu 2 als de Venu 2 Plus ondersteunen Garmin Pay. Je betaalt je koffie onderweg dus gemakkelijk via je horloge.
Formaat
Garmin Venu 2 Plus: 1 formaat
De Garmin Venu 2 Plus is beschikbaar in 1 formaat, namelijk met de horlogekast met een diameter van 43,6 millimeter. Hiermee is dit horloge geschikt voor een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter. Hij valt hierdoor onder de grote horloges. Voor de wat kleinere pols is de Venu 2S een betere keuze, deze is geschikt voor een polsomtrek van 15 tot 17 centimeter.
Garmin Venu 2: 2 formaten
De Garmin Venu 2 past goed om jouw polsomtrek, omdat hij beschikbaar is in 2 formaten. De Garmin Venu 2S is met 40 millimeter breed de wat kleinere variant. Deze is geschikt voor een polsomtrek van 15 tot 17 centimeter. Mensen met een normale tot brede pols kiezen waarschijnlijk liever de Garmin Venu 2. Die horlogekast heeft een breedte van 45,4 millimeter en past om een pols met een omtrek van 17 tot 19 centimeter.
Garmin Venu: 1 formaat
Bij de Venu 2 heb je keuze uit 1 formaat, namelijk de horlogekast met een diameter van 43 millimeter. De Venu is geschikt voor een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter. Heb je een wat smallere pols? Dan staat de Venu 2S waarschijnlijk mooier op je pols dan de wat grotere Venu.
Batterijduur
Garmin Venu 2 Plus: tot 9 dagen batterijduur
De batterij van de Venu 2 Plus gaat iets minder lang mee dan die van de Venu 2, maar langer dan die van de Venu. In smartwatch modus en bij gemiddeld gebruik gaat deze Garmin tot 9 dagen mee. Dit scheelt dus 3 dagen met zijn voorganger: de Venu 2. Je laadt de Venu 2 Plus net als de Venu 2 snel op dankzij snelladen.
Garmin Venu 2: tot 11 dagen batterijduur
Een grote verbetering van de Venu 2 vergeleken met zijn voorganger is de batterijduur. Waar de Venu tot 5 dagen meeging op 1 batterijlading, gaat de Venu 2 tot maximaal 11 dagen mee in smartwatch modus. Dit is afhankelijk van welk model je koopt. De kleinere Venu 2S gaat tot 10 dagen mee, de Venu 2 tot 11 dagen in smartwatch modus. Is de batterij na die 10 of 11 dagen leeg, dan laad je de smartwatch snel weer op dankzij snelladen.
Garmin Venu: tot 5 dagen batterijduur
De batterijduur van de Garmin Venu verbleekt een beetje bij de batterijduur van de Venu 2 en Venu 2 Plus. Met een maximale batterijduur van 5 dagen in smartwatch modus laad je de Venu wat vaker op dan de andere 2 Garmins. Gebruik je continu gps op de Venu of luister je veel muziek vanaf je horloge? Dan ligt de batterijduur iets lager.
Gezondheidsfuncties
Garmin Venu 2 Plus: ongevallendetectie en Health Snapshot
Net als de Venu 2 heeft de 2 Plus Health Snapshot. Ook heeft het dezelfde gezondheidsfuncties als de Venu 2 en Venu. Nieuw bij de Venu 2 Plus is de ongevallendetectie. Deze functie merkt het wanneer je een gekke beweging of val maakt. Je belt dan direct de alarmcentrale. Wanneer je geen gps signaal hebt, maakt het horloge een luide pieptoon. Ook heeft de Venu 2 de Health Snapshot functie, hiermee krijg je in 2 minuten een compleet overzicht van je gezondheidsgegevens.
Garmin Venu 2: Health Snapshot
Op de Garmin Venu 2 vind je de functie Health Snapshot. Dit is een activiteit van 2 minuten waarin het horloge je belangrijkste gezondheidsgegevens meet. Het meet onder andere je ademhalingen, hartslag, stressniveau en zuurstofsaturatie. Je ziet deze gegevens gebundeld terug in de Garmin Connect app en in je gezondheidsstatistieken van je smartphone. In de Garmin app krijg je ook advies waarmee jij je gezondheid verbetert. Je hebt daarvoor wel een goede historie van momentopnames nodig.
Garmin Venu: hartslagmetingen, zwangerschap- en menstruatie tracking
De Garmin Venu heeft, net als de Venu 2 en Venu 2 Plus, een ingebouwde hartslagsensor. Daarmee houd je de hele dag je hartslag in de gaten, ook tijdens het sporten. Vrouwen houden met de Garmin Venu en Venu 2 ook hun menstruatiecyclus of zwangerschap bij. Je logt je symptomen op je horloge en ziet tijdens je zwangerschap hoe groot je baby ongeveer is. Je meet ook je slaapduur en -kwaliteit met beide horloges.
Sportfuncties
Garmin Venu 2 Plus: HITT sportprofiel en Body Battery
HIIT training is toegevoegd als sportprofiel. Hiermee leg je jouw training nauwkeurig vast. Stel zelf het aantal rondes en intervallen in. Zo heb je een training die voor jou perfect is. Kies een andere sport uit een van de meer dan 25 sportprofielen. Download nieuwe via de Garmin Connect app. Ook bekijk je op de app al je trainingsdata. De Venu 2 Plus en Venu 2 hebben beide de Body Battery functie. Hiermee meet het horloge of je energieniveau is hersteld tijdens je slaap en hoeveel energie je de volgende dag hebt. Zo hou je goed bij of je voldoende bent hersteld.
Garmin Venu 2: hetzelfde HIIT sportprofiel, Body Battery functie
Net als de Garmin Venu 2 Plus heeft de Venu 2 Plus HIIT als sportprofiel. High Intensity Interval Training, HIIT, is een populaire vorm van trainen. Met het sportprofiel leg jij bijvoorbeeld je AMRAP trainingen vast. Tijdens zo'n training doe je zo veel mogelijk herhalingen van een oefening als je maar kunt. Je bekijkt al je trainingsdata in de Garmin Connect app op je smartphone. Daar download je ook nieuwe sportprofielen. Dankzij de Body Battery functie weet je hoe jouw energieniveau is hersteld tijdens je slaap en hoeveel energie je de volgende dag hebt.
Garmin Venu: veel verschillende sportprofielen, maar geen HIIT
Op de Garmin Venu vind je veel verschillende sportprofielen. Je volgt je trainingen makkelijker dankzij de geanimeerde workouts op het horloge. Zo zie je precies hoe je een bepaalde yoga houding doet of hoe je je spieren het best traint. De Venu heeft geen sportprofiel voor HIIT trainingen. Wel meet het horloge je fitnessleeftijd, net als de Venu 2 en Venu 2 Plus. Daaraan zie je of je gezond bent voor je leeftijd of dat je nog iets vaker moet trainen.
Conclusie
De Garmin Venu 2 en 2 Plus lijken qua functies veel op elkaar. Het grootste voordeel van de nieuwe Garmin Venu 2 Plus is dat je belt via het horloge. De Venu 2 Plus en Venu 2 hebben een hoop nieuwe slimme en sportfuncties vergeleken met de Venu. Zo krijg je dankzij Health Snapshot en de Body Battery een uitgebreid inzicht in je gezondheid en energieniveaus. De Venu 2 Plus en Venu 2 hebben een langere batterijduur dan de Venu. Voor de kleinere pols is de Venu 2S een aanrader, de Venu 2 Plus en Venu horloges zijn wat groter.