Wat zijn de voor- en nadelen van een No Frost koelkast?
Wat is No Frost?
Een koelkast met No Frost zuigt de lucht en het aanwezige vocht uit het diepvriesgedeelte op. Hierdoor bevriest het vocht buiten het diepvriesgedeelte. Op deze manier ontdooit en verdampt het apparaat het ijs regelmatig. De ventilator blaast de koude droge lucht terug de diepvriesruimte in. Zo ontstaat er geen ijslaagje aan de binnenkant van de koelkast of op producten.
Voordeel: nooit meer ontdooien
Dankzij No Frost hoef jij nooit meer te ontdooien. Dat is één van de grootste voordelen van deze technieken. Zo hoef jij niet 5 of 6 keer per jaar het diepvriesgedeelte leeg te halen en deze ijsvrij te maken. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan onderhoud.
Voordeel: verse producten
Een koelkast zonder anti-ijsvorming, vormt ijskristallen op je ingevroren boodschappen. Deze kristallen tasten de smaak en structuur van je diepvriesfruit aan. Je roomijs verandert zo op den duur van romig naar ijzig en waterig. Dankzij No Frost heb jij hier geen last van, en blijft je ijs lekker smaken.
Voordeel: gemak
Door ijsvorming vriezen de lades in het diepvriesgedeelte vast, blijven verpakkingen aan de achterwand plakken en lees je etiketten nauwelijks. Met No Frost heb je hier geen last van. Je trekt lades gemakkelijk naar je toe en ziet gemakkelijk wat je nodig hebt. Wel zo gemakkelijk.
Nadeel: iets duurder in aanschaf
Door de techniek betaal je iets meer voor een No Frost koelkast, gemiddeld € 127,- meer. Vind jij No Frost deze meerprijs niet waard? Er zijn ook koelkasten met Low Frost. Deze modellen ontdooi je 1 á 2 keer per jaar.
Nadeel: minder stil
Een No Frost koelkast maakt over het algemeen iets meer geluid dan een model zonder No Frost. Dit komt doordat hij een ingebouwde ventilator heeft, die een blazend of zoemend geluid kan maken. Voor meer geld vind je gelukkig ook een model met No Frost én een laag geluidsniveau.